Dolgozik az FM49
2012-05-07 16:00:00
Az európai PPDR szélessávú igényét vizsgáló és kielégítését előkészítő ECC FM49 munkacsoport harmadik ülését, 2012. márciusában tartotta Koppenhágában.

(Forrás: ECC)


Felgyorsult a munka a 2011. szeptemberében alakult FM49 munkacsoportban, és az első eredmények már kézzel foghatóak és olvashatók az ECC honlapján. A három éves periódusra (tulajdonképpen a 2015. évi WRC előkészítéséig) tervezett munka célja, a PPDR alkalmazások részére további rádió spektrum biztosítása, szem előtt tartva a PPDR „szervezetek” szélessávú igényét. Olyan megoldásra kell javaslatot tenni az 1 GHz alatti frekvencia sávban, amely Európában széleskörűen lehetővé teszi a harmonizált és a határokon átnyúló alkalmazást, figyelembe véve, hogy a PPDR frekvencia sávokat az ITU más régióiban is használják. Összességében olyan közép és hosszú-távú (2025-ig tartó) tervet kell összeállítani a spektrum használatra, amely tartalmazza a cél eléréséhez vezető utat és az idő ütemezést.

A Koppenhágai ülés fókuszában a munkaterv (roadmap) és a PPDR alkalmazások katalógusának összeállítása szerepelt. Az ülésen résztvevő ECO, ITU-R és ipari képviselők áttekintették a PPDR fejlesztési irányokat más ITU régiókban és szervezetek esetén is. Az ülésre benyújtott dokumentumok például a következő témákkal foglalkoztak:

  • Szélessávú PPDR spektrum az USA-ban.

  • Az áttérése előnyei egy országos vezeték nélküli szélessávú hálózatra a Készenléti szerveknél (USA).

  • A PPDR kommunikáció kritikája (UK – hercegi esküvő 2011. április 29.).

  • Az Európai Bizottság megbízásának aktualizálása az FM49-nek (EC RSPG javaslatok).

A Koppenhágai harmadik FM49 ülés összefoglaló anyaga, az FM(12)060rev2 ECC dokumentumban olvasható. Az ülésen véglegesítették és elfogadták a munkatervet, ami végeredményben a koncepció fő irányvonalának kidolgozását és elfogadását jelenti. Hasonló módon összeállították az ülésen a PPDR Katalógust, amely mátrix formájában tartalmazza a PPDR igényeket és a hozzájuk rendelt fejlesztési követelményeket. A katalógushoz várják a CEPT tagok észrevételeit és véleményét, mely alkalmazásokat és szolgáltatásokat milyen körülmények között milyen gyakorisággal használnának.

Amennyiben érdeklődsz a téma iránt, úgy a Kapcsolódó weboldalon a Groups-on belül, a WGFM-nél keresd az FM49-et, ahol az ülés minden dokumentuma hozzáférhető.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra