Az ECC 30. ülése
2012-04-24 16:00:00
Az ECC legutóbbi jubileumi ülését, a Tatár köztársaságbeli Kazan-ban tartotta, amit Oroszország harmadik fővárosának is neveznek a kereskedelmi, a politikai, a tudományos, a kulturális és a sport területén elfoglalt helye alapján.

(Forrás: ECC)


Az ECC jubileumi ülésén 26 Igazgatás 52 küldötte, az Európai Bizottság, a Hivatal és három megfigyelő vett részt. A négynapos ülés megnyitója után a résztvevők számos szabályozással kapcsolatos kérdést tárgyaltak meg és döntéseket hoztak.

Első helyen említendő a Határozat tervezetekkel kapcsolatban hozott döntések.

  • Több észrevétel és javaslat tárgyalása után elfogadták a „Harmonizált frekvencia elrendezés a 3400-3600 MHz és a 3600-3800 MHz sávban a mobil/fix kommunikációs hálózatok (MFCN) (bele értve az IMT-t is) részére” az ECC/DEC(11)06 Határozatot. A Határozattal kapcsolatban 5 Igazgatás tett észrevételt, három pedig jelezte, hogy nem képes végrehajtani a Határozatot. Például a Magyar Igazgatás javasolta, hogy a 3600-3800 MHz sáv, amely csak TDD rendszerre tartalmaz frekvencia elrendezést, a későbbiekben legyen kiegészítve FDD technológiára vonatkozó frekvencia tervvel, és a technológia választását/alkalmazását bízzák az üzemeltetőkre.

  • Elfogadásra került – nyilvános konzultáció eredményeképpen - az ECC/DEC(02)05 Határozat módosítása, amely a 876-880 MHz és a 921-925 MHz frekvencia sávok vasúti célú használatát szabályozza.

  • Nyilvános konzultáció eredményeképpen elfogadásra került az ECC/DEC(04)06 Határozat módosítása: „Frekvencia sáv rendelkezésre állása a Szélesebb Sávú Digitális Földfelszíni Mobil PMR/PAMR rendszerek részére a 400 MHz és a 800/900 MHz sávokban”.

  • Az ülésen elfogadott további öt Határozatot az ülés dokumentumai tartalmazzák.

Az ülés napirendjén szereplő további fontosabb kérdések a következő témakörökbe voltak csoportosítva: Az eljárások és a munka módszerek ECC szabálya, Új megbízások az Európai Bizottságtól, Határozatok a folyamatban lévő és az újonnan javasolt korábbi ECC Határozatok felülvizsgálatával kapcsolatban, Az Európai Hírközlési Hivatallal (ECO) kapcsolatos anyagok tárgyalása, A munkacsoportok tevékenysége.

A Kapcsolódó weboldalról a Kazáni ülés minden dokumentuma letölthető, az ECC News and events-en belül, keresd az ECC meeting takes a major step forward in mobile broadband riportot, amelyen a Meeting dokuments-re kattintva a dokumentumok letölthetők.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra