Veszély és baleseti helyzetekben alkalmazható nyomon-követés
2011-11-13 16:00:00
Veszély helyzetekben a nyomon követésre (Location Tracking Application for Emergency Services LAES), ultra-szélessávú technológiát alkalmazó berendezésekre vonatkozó ECC/REC(11)10 Ajánlást, 2011. októberében publikálta az ECC.
(Forrás: CEPT ECC)


Az ultra-szélessávú (Ultra-Wideband UWB) technológiát, kis hatótávolságú eszközök (Short Range Devices SRD-k) részére fejlesztették ki, amelyek az alkalmazott nagy sávszélesség következtében, több rádiókommunikációs szolgálat frekvencia sávját átlapolhatják. Az UWB technológiát alkalmazó berendezésekre vonatkozó általános szabályozást, az ECC/DEC(06)04 határozat tartalmazza. A LAES-re vonatkozó információkat és műszaki követelményeket az ETSI TR 102 496 tartalmazza.

Az Ajánlás alapján, a CEPT igazgatásoknak szabályozniuk kell a LAES alkalmazását veszély és baleseti körülmények közötti használat esetére, amely szabályozás összhangba kell legyen az Ajánlás 1. mellékletében megadott követelményekkel. A szabályozás alapján a LAES rendszert csak korlátozott számú szolgáltatás vagy szervezet használhatja, amelyek kifejezett jogot kapnak erre vonatkozóan, például a készenléti szervezetek. A LAES rendszerek üzemelésük során, nem élveznek interferencia mentességet és védelmet más rádiószolgálatokkal szemben.

Az Ajánlás letölthető a CEPT ECC honlapjáról.

Visszalépés az előző oldalra