EU workshop: A jövő PPDR szolgáltatásai Európában
2011-11-08 16:00:00
Brüsszelben, 2011. március 30-án tartott workshopon, a 90 résztvevő reprezentálta a nemzeti igazgatásokat és a kormányzati szerveket, a spektrum szabályozó hatóságokat, a berendezés gyártókat, a távközlési hálózat üzemeltetőket, és természetesen az Európai Parlamentet.
(Forrás: Europe’s Information Society - eCommunications)


A workshop célja az volt, hogy a résztvevők részletesebben tájékozódjanak - a készenléti és a biztonsági feladatok ellátása tekintetében - a nemzeti érdekekről, mely feladatok ellátásához van szükség szélessávú nagysebességű mobil kommunikációra, és mekkora az ehhez kapcsolódó reális spektrum igény. A workshop prezentációiból, néhány szemelvény:

Heinz-Dieter Meier (Director in the Federal Police of Germany): A német kormányzat, a nagysebességű PPDR kommunikációra kijelölt (dedicated) hálózat létesítését favorizálja, amelyik egy, Európában harmonizált frekvencia sávban üzemel.

Jean-Luc Aminot (French Ministry of Interior munkatársa): Franciaországban jelenleg a PPDR alkalmazások keskenysávúak, további, kb. 2x10 MHz harmonizált sávszélesség szükséges az összes PPDR szolgálat részére. A francia kormány célja, hogy 2020-ig a mission critical részére egy önálló nagysebességű rádió hálózatot létesítsen.

Manfred Blaha (Austrian Ministry of Interior munkatársa): Európának szüksége van egy harmonizált és kifejezetten a PPDR részére kialakított frekvencia sávra, mert a nyilvános távközlési hálózatok krízis helyzetekben túlterheltek. Az Európai emberek részére a mobil szélessávú PPDR alkalmazások hatékony és tényleges szolgáltatást fognak biztosítani.

A workshopról a részletes beszámoló (programme), valamint a prezentációk (presentations) letölthetők a Kapcsolódó weboldalról.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra