A CEPT a PPDR szélessávú kommunikációjáért
2011-11-03 16:00:00
Az Európai szervezetek és a CEPT ECC közösen dolgoznak egy harmonizált frekvencia sáv kijelölésén, a készenléti szervek szélessávú mobil alkalmazásai részére.
(Forrás: CEPT Electronic Communications Committee)


Az ECC, FM49 névvel, egy új projekt csoportot alapított, amelynek feladata a közép és a hosszú-távú (2025 előtti) spektrum használati terv összeállítása, bele foglalva az elvégzendő feladatok meghatározását azok idő ütemezésével egyetemben. Európában a széleskörűen harmonizált spektrum teszi lehetővé (1 GHz alatt és felett is) a határokon átnyúló kommunikációt, a PPDR alkalmazások igényeinek kielégítését beleértve a hálózatok együttműködését is.

A PPDR mobil kommunikációjával kapcsolatban, az alábbi fontosabb dokumentumok foglalkoznak:

  • ETSI TR 102 628 További spektrum igények a jövőben, a készenléti és a biztonsági vezeték nélküli kommunikációs rendszerek részére, az UHF frekvencia sávban.

  • ECC (01)19 Határozat A digitális földfelszíni mobil szolgálaton belül a segélyszolgálatok részére, harmonizált frekvenciasáv kijelölése, direkt módú (DMO) összeköttetésre.

  • ECC (08)05 Határozat PPDR rádió-alkalmazások részére harmonizált frekvenciasáv, a 380-470 MHz tartományban.

  • ECC (06)05 Határozat A digitális földfelszíni mobil szolgálaton belül a segélyszolgálatok részére, harmonizált frekvenciasáv kijelölése, levegő – föld - levegő összeköttetésre.

  • ECC (08)04 Ajánlás Frekvencia sáv meghatározása az 5 GHz-es tartományban, a katasztrófa elhárítás szélessávú alkalmazásai részére.

  • ECC 102 Jelentés A PPDR spektrum kérelme / kívánsága.

A dokumentumok költségtérítés nélkül letölthetők az ETSI és a CEPT honlapjairól.

A témával kapcsolatos ECC összefoglalót lásd a Kapcsolódó weboldalon.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra