TETRA IOP
2012-03-16 16:00:00
A többszállítós környezet a TETRA-ban, óhatatlanul előtérbe helyezi a rendszerek és a berendezések együttműködési követelményét.
(Forrás: TCCA)


A többszállítós környezet a TETRA-ban, a hálózat üzemeltetőknek és szolgáltatások igénybevevőinek lehetőséget biztosít arra, hogy a piaci kínálat szerint versenyképes, igényüket optimálisan kielégítő berendezéseket/eszközöket válasszanak a fejlesztéseikhez, amennyiben a hálózatok és a végberendezések együttműködése biztosítva van. Az együttműködés vizsgálatokhoz használt specifikáció leírását (TETRA Interoperability Profile TIP), az Association műszaki fóruma dolgozta ki a TCCA tagok javaslatainak figyelembevételével. Ez a TIP dokumentum, és a vizsgálatok leírása, minden Association tag részére díjmentesen rendelkezésre áll. A követelményeknek megfelelő berendezések igazoló okiratát az Association megbízása alapján, egy független tanúsító intézmény, az ISCOM (Istituto Superiore delle Comunicazioni e tecnologie dell'Informazione) olasz intézet adja ki.

A TIP specifikáció alapja az ETSI TETRA szabványa, a szabvány korlátozza az egyes jellemzők realizálási lehetőségét akár a hálózatokban akár a végberendezésben. Alapvetően a TETRA szabvány alkalmazása teszi lehetővé a különböző gyártók berendezéseinek az együttműködését. Az ISCOM által kiadott bizonyítványok megtekinthetők a TCCA honlapján belül az Interoperability, majd a Certificates-ra kattintva.

Az érdeklődők részére, a TCCA kidolgozott egy fehér könyvet, amelyik összefoglalóan tartalmazza és elmagyarázza a TETRA együttműködési követelményeket és a bizonyítvány kiadásának a rendjét. A fehér könyv letölthető a TCCA honlapjáról, az Interoperability, majd a White paper-ra kattintva.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra