Minden Európai Digitális
2011-04-06 16:00:00
„Felhívás a szélessávú szakadék áthidalására” című rendezvény helye Brüsszel (Európa Parlament) 2011. május 31.
(Forrás: Forum Europe)


Európában kb. 150 millió ember – a lakosság 30 %-a - soha nem használta az Internetet, további 10 – 20 milliónak vagy nincs Internet hozzáférése, vagy „gyenge” minőségű hozzáféréssel rendelkezik. Az Európai Bizottság digitális munkaprogram akciótervének (Digital Agenda Action Plan) célja, hogy minden Európai ember részére 2013.-ban elérhető legyen az alap szélessáv, 2020.-ra pedig az ultra-nagysebességű szélessáv, ami Európában ösztönzőleg hat a munkahelyteremtésre, elősegíti a gazdaság bővítését, javítja az emberek és az üzleti-világ napi életét. A rendezvény napjainktól 2013.-ig tekinti át és gyűjti össze a 100 %-os lefedés akadályait, vizsgálja, hogy az új szélessávú infrastruktúra milyen funkcióknak kell megfeleljen, és átfogóan elemzi, hogy a mindenki részére elérhető szélessáv milyen ráfordítást jelent.

A rendezvény előadói:

Neelie Kroes European Commissioner for Digital Agenda European Commission
Johannes Haan European Commissioner for Regional Policy European Commission
William E. Kennard US Ambassador to the EU United States Mission to the EU
Edit Herczog Member European Parliament
Danuta Hübner Member European Parliament

A rendezvénnyel kapcsolatban további információ kérhető: Dan Craft-tól a dan.craft@forum-europe.com e-mail címen vagy a +44 (0) 2920 783021 távbeszélő számon.

A rendezvény költségtérítés mentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A rendezvényre regisztrálni a www.broadbandforall.eu weboldalon lehet. A rendezvény részletes programja a Kapcsolódó weboldalon tekinthető meg.
Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra