A mobil üzemeltetők átviteli hálózata
2012-01-26 16:00:00
Az IIR szervezésében kerül megrendezésre, 2012. április 23-26. között a Berlini Maritim proArte hotelben a 2012. évi Transport Networks for Mobile Operators konferencia és kiállítás.
(Forrás: IIR Telecoms & Technology)


Ma, szinte minden mobil hír, a szélessávú nagysebességű adatkommunikációs igény rohamos növekedésével és ennek kielégítési módjával foglalkozik. A hálózatokhoz a hozzáférési technológiák fejlődése következtében (pl. LTE, WiMAX, HSPA/HSPA+), új hálózat struktúrák jelentek meg, amelyek egyik kulcs eleme az alap hálózat (core network) és a bázisállomás közötti felhordó hálózat (bachhaul) közötti kapcsolat. A rádiós hozzáférés sebességének/sávszélességének növekedésével lépést kell tartania a felhordó hálózatnak is.

A szélessávú alkalmazások esetén, a mikrócellás és a pikócellás rádió bázisállomásokhoz (vegyük még hozzá a femtocell-t is) milyen átviteltechnikai hálózatot célszerű építeni, figyelembe véve a beruházási és az üzemeltetési költségeket? Optikai hálózat, vagy mikrohullám, vagy a műholdas kapcsolat legyen a választott útirány? A négynapos konferencia résztvevői ezeket a kérdéseket fogják megvitatni szekciókban és panel beszélgetés keretében.

A Kapcsolódó weboldalról - regisztráció után – letölthető a részletes program, de információ található a kiállításról, valamint egyéb szervezési és részvételi tudnivalókról is.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra