ITU Telecom World 2015
2015-04-08 07:00:00
Az ITU ezévben október 12-15 között Budapesten rendezi az ITU Telecom World konferenciáját és kiállítását. Legutóbb 1992 október 12-15 között volt ilyen nagysikerű rendezvény ITU Europe Telecom néven, ezideig Európában csak Genfben és Budapesten rendeztek ill. 2015-ben rendeznek ITU Telecom rendezvényt.

Az 1992-es rendezvényt a miniszterelnök nyitotta meg.
Az idei rendezvénnyel kapcsolatosan kerestük meg az ITU Telecom World 2015 miniszteri biztosát. A március 26-i megbeszélésen a Titkárság részéről Kovács István nagykövet a miniszteri biztos helyettese adott tájékoztatást. Valter Ferenc, Csizmadia Attila és Vlaszaty Gábor urak vettek részt a tájékoztatáson.

A Kormány és az ITU között létrejött megállapodás alapján folynak az előkészületek. A kormányszintű koordinációt a külügyminisztérium látja el, a távközlési szakmai feladatokban az NFM illetékes. A szervezés költségeit a kormány biztosítja.
   
A tájékoztató szerint magas szintű kormányzati vendégekkel (miniszterek, EU vezetők, szolgáltatók, gyártók felsőszintű vezetői) számolnak, ennek szervezési, protokolláris feladatait a Titkárság intézi. A szakmai részvétellel kapcsolatos előkészületek menetét az NFM-el kritikusnak látja a Titkárság. Jelen szakaszban ugyan több érdekelt szervezettel tárgyaltak, de még nincs átfogó szakmai koncepció a  a kiállításra és a konferenciásra.
   
Az ITU- val kötött kormányzati megállapodás szerint (a nemzetközi kiállítás és konferencia szervezést az ITU intézi, szerződést köt a Hungexpo-val és a résztvevőkkel) Nemzeti Pavilon kialakítására 500 m2 terület áll rendelkezésre.
   
A Nemzeti Pavilon, mint kiállítási terület kihasználása, tartalommal megtöltése még folyamatban van, ennek kereteit kellene szakmailag meghatározni, a jelentkezés módját kialakítani és a folyamatot felgyorsítani. A jelentkezők ill. résztvevők számától függően kell majd kialakítani, hogy ki kaphat állandó, vagy time-sharing részvételt.
   
Abban megállapodtunk, hogy az Egyesületünk, mint a kormányzati mobiltávközlésben érdekelt szervezet, benyújthat kiállítási igényt a Nemzeti Pavilonban. Az erre vonatkozó részletes javaslatot a Miniszteri Biztosi Titkárságra kell benyújtani, de párhuzamosan az NFM részére is ajánlott elküldeni.
   
A konferencián előadói részvétel is szóba került, erről is tárgyalnak. A TWC gyakorlata alapján javasoltuk, hogy legyen magyar szekció a programban (átadtuk a budapesti TWC2011 brossuráját információként).
   
Természetesen önálló kiállítóként várható több hazai, vagy magyar érdekeltségű külföldi cég (pl.  NISZ, MVM-NET, Magyar Telekom, Vodafone, Telenor, Airbus, Sagem, Alcatel, stb. ) megjelenése.
   
Felmerült a TCCA részvétele a rendezvényen. Erre vonatkozóan abban maradtunk, hogy az Egyesületünk felveszi a kapcsolatot a TCCA-val. Amennyiben részt vesznek, akkor itt is megjelenhet a Promotel.

Csatolt fájlok:

ITU Telecom World 2015 Konferencia tájékoztató

Visszalépés az előző oldalra