Az év Konferenciáját rendeztük meg a CCBG-vel és a Pro-M Zrt.-vel közösen április 18-án.
2013-04-28 18:00:00
Mint ahogyan korábban tájékozódott tagságunk, a jövőbeni professzionális mobil technológia előkészítésével a TCCA keretén belül létrehoztak egy munkabizottságot Critical Communications Broadband Group (CCBG) néven. A legutóbbi ülésén a csoport úgy döntött, hogy a 6. rendezvényét Budapesten tartja Egyesületünkkel közösen és a CCBG tagjainak aktív közreműködésével rendezünk nemzetközi szakmai konferenciát. Időközben a TCCA vezetőivel egyeztetve az Egyesületünk is csatlakozott CCBG-hez.

A CCBG április 17-én 42 szakember részvételével  munkabizottsági és plenáris ülést tartott, természetesen a magyar szakemberek közreműködésével. A CCBG-ben tagságunkat Takács Miklós (Pro-M Zrt.) képviseli, az itt végzett munkáról, eredményekről tájékozódni a tagságunk részéről nála lehet. A rendezvény részleteiről a megfelelő jogosultság mellett  a TCCA honlapján is lehet tájékozódni.

A CCBG ülés lebonyolításáról fényképes összeállítást láthatunk, benne a Sagemcom Magyarország Kft. által szponzorált rendezvényhajón rendezett vacsoráról is.

Április 18-án terveinknek és szervezési elképzeléseinknek megfelelően, szoros és sikeres együttműködésben a Pro-M Zrt.-vel  és a NISZ Zrt. Marketing és Kommunikációs szervezetével mintegy 220 résztvevője volt a nemzetközi rendezvényünknek. A résztvevők többsége a felhasználói körből került ki, képviseltette magát az NMHH, az EDR felhasználásában és működtetésében résztvevő partnerek is jelentős számban vettek részt.

fotó: Szabó Ivett

A CCBG elnökével egyeztetve a Konferencia programjába bekapcsolódtak a külföldi szakértők is. A programban 16 előadásra került sor, magyar és külföldi előadókkal. Az eddigi gyakorlathoz képest új elemként beépült egy sikeres workshop, amely közvetlen információs bázis volt a legújabb fejlesztési irányzatok megismeréséhez. Valamennyi hazai és külföldi előadónak megköszönjük hozzájárulásukat a rendezvény sikeréhez.

A meglévő és új termékeit, szolgáltatásait öt szervezet (Pro-M Zrt., Cassidian, Fercom Kft., Sepura, Lenár-Jagd) mutatta be a kiállítással, párhuzamosan a Konferenciával.

A Konferencián és a workshopon elhangzott előadások anyagai a honlapunkon megtalálhatók. A rendezvény képes bemutatója is látható.


Előadások anyagai:

A Konferencia plenáris ülése
A Professzionális Távközlés helye, szerepe és fejlődése Magyarországon
TETRA and Critical Communications fejlődési irányai Európában és a Világban
A jelenleg működő európai TETRA rendszerek jelene és jövője
EDR hálózat új alapokon

Szekció ülések
  1. szekció: felhasználók, szolgáltatók
TETRA technológiára épülő tevékenységirányítás a Rendőrségnél
Pajzs mögött az ország.
Betegszállítás logisztikai támogatása
112 Magyarországon, új alapokon

  2. szekció: új technológiák, alkalmazásfejlesztés
KKV-k a Professzionális távközlésben
Új Motorola terminálok a felhasználók szolgálatában
Újdonságok a Sepurától
A Veszélyhelyzeti Távközlésben érintett civil szervezetek technológiai penetrációs folyamata és prognózisa
Magyarország Monitoring és Riasztó rendszere TETRA hálózaton
Visszalépés az előző oldalra