A PMR Expon a CASSIDIAN bemutatta az új kézi-hordozható TETRA rádióját.
2010-11-23 16:00:00
Kölnben a PMRExpo 2010-en, a CASSIDIAN bemutatta az új kézi-hordozható TETRA rádióját, a THR9i-t. Az új rádiókészülék fejlett életmentő funkcióval rendelkezik, víz és por valamint az ütésállósága megfelel az IP65 környezetállósági előírásnak. The radio provides enhanced security for users working in situations with increased danger.
(Forrás: Cassidian Press Centre)


Az új életmentő funkció egyetlen gombnyomással aktiválható. Amikor a felhasználó aktiválja az életmentő funkciót, a rádió automatikusan küld egy üzenetet az előre beállított számra (pl. a diszpécsernek), hogy fokozottan figyelj rám. Abban az esetben, ha a rádió álló-, vagy túlságosan hosszú ideig vízszintes helyzetben van, akkor elindít egy életmentő riasztást. Amennyiben a riasztásra a felhasználó nem válaszol, akkor - a TETRA hálózaton keresztül - egy előre meghatározott helyre a rádió automatikusan küld egy segélyhívást, amely tartalmazza a rádió koordinátáit is.

A THR9i rádió, az IP 65 környezetállósági követelménynek megfelelően kiváló víz és por ellenállással rendelkezik, míg az új tervezésű fém ház az ütés elleni fokozott védelmet szolgálja. A nagyméretű QVGA színes kijelző biztosítja az információ egyértelmű megjelenítését vizuális formában, az információ veszélyhelyzetben is könnyen áttekinthető. A rádió még zajos környezetben is tiszta hangot és jó érthetőséget garantál.

A GPS alapú „HOL VAGY” funkció, a hívás közben a kijelzőn mutatja, hogy a csoport tagja milyen távol és hol tartózkodik. A tartózkodási hely azonosítóinak elmentésére is lehetőség van egy esetleges későbbi felhasználás céljából. A nagyobb memóriának és a JavaTM támogatásnak köszönhetően, a THR9i egyedi igényeknek megfelelő testreszabott információt is képes venni és alkalmazni. .

A THR9i végberendezés menedzselhető a Taqto® végberendezés kezelő eszközzel, ami lehetővé teszi egy időben több rádió frissítését és újra konfigurálását. A THR9i-hez a hangfrekvenciás kiegészítők széles választéka áll rendelkezésre, a gépkocsi szerelő csomag tartalmaz egy automatikus külső antenna csatlakozó egységet, valamint opciósan két akkumulátort. A nagykapacitású akkumulátorok 4.600 mAh teljesítményűek, ami még intenzív használat esetén is hosszú üzemidőt biztosít.

Visszalépés az előző oldalra