Egy kiscellás megoldás a femtocell
2011-11-11 16:00:00
A felhasználók részéről rohamosan növekvő mobil adatszolgáltatási igényt a szolgáltatók a legváltozatosabb technikai megoldásokkal próbálják kielégíteni.
(Forrás: Fierce Wireless)


A Fierce Wireless eBookja, összefoglalva tárgyalja azokat a kiscellás megoldásokat, amivel a szolgáltatók a piaci igényeket próbálják kielégíteni. A makró cellák ellátási területén belül a fehér foltok „eltüntetésére”, vagy éppen a forgalom szempontjából forró-pontok forgalmának lebonyolítására, a mikró és a pikócellás megoldások mellett, gyakorta alkalmazzák az osztott antenna rendszert, valamint a femtocell-t. A kis teljesítményt (10 mW – 300 mW) használó femtocell, például egy ház/lakás területén belül biztosíthat mobil beszéd és adat kommunikációt vezetékes, pl. Internet kapcsolaton keresztül a szolgáltató hálózatához.

Az eBook tárgyalja a különböző kiscellás megoldások piaci részesedését, az egyes technikai megoldások (benne pl. a femtocell, a Wi-Fi, az LTE, a mikrohullámú) alkalmazások várható felfutását. Az eBook letölthető a Kapcsolódó weboldalon az „Integrating Small Cells into Wireless Networks”-re kattintva, regisztráció után.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra