A digitális szélessávú igény hajtja a PMR piacot
2011-10-28 16:00:00
A jelenlegi gazdasági körülmények ellenére, a PMR piac – az előrejelzések szerint - az elkövetkezendő öt évben folyamatosan nőni fog, és ez alól nem lesz kivétel az Európai piac sem.
(Forrás: Radio Resource)


Az analóg PMR technológia napjainkra elérte fejleszthetőségének a határát, a gyártók és a fejlesztők a digitális technológia felé fordultak. Az analóg rádiók gyenge beszéd minősége az ellátási terület határán, az adatátvitel képességének a hiánya, nem felel meg a „mission critical” alkalmazások részére. Az igények a piacot a digitális technika felé fordították, ennek eredménye a különböző szabványnak megfelelő új rendszerek (DMR, dPMR, NXDN) megjelenése, amelyek a költségek szempontjából nem térnek el egymástól jelentős mértékben. Európában továbbra is a TETRA lesz a vezető rendszer, a meglévő rendszereknek a frissítése (upgrade) várható, míg Európa kevésbé fejlett régióiban elképzelhető az újabb szabványoknak megfelelő rendszerek megjelenése.

Úgy tűnik, hogy a nagysebességű szélessávú adatátvitel szempontjából az LTE lesz a „nyerő”, míg a TEDS csak középtávú megoldást fog jelenteni, mert a jelenleg rendelkezésre álló frekvencia-sávszélesség nem teszi lehetővé a nagysebességű adatátvitelt.

Az IMS Research tanulmányának elemzése a Kapcsolódó weboldalon olvasható.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra