Antenna rendszerre jutó pillanatnyi csúcs teljesítmény
2011-10-24 16:00:00
A digitális modulációs technika elterjedésével, antenna választás esetén, egy újabb jellemzőt ajánlatos figyelembe venni, a pillanatnyi csúcs teljesítményt (Peak Instantaneous Power PIP).
(Forrás: Wireless Communications)


Egy adott alkalmazáshoz az antennát, az antenna számos jellemzője alapján választja ki a rendszer tervezője. Például az antenna nyeresége, irányítottsága, stb. kívül, figyelembe kell vegye az antennára folyamatosan kapcsolható maximális teljesítményt is. Abban az esetben, amikor az antennára adó összegzőn keresztül több vivőt kapcsolunk - digitális modulációs technológia alkalmazása esetén - felmerül egy újabb figyelembe veendő jellemző is, a pillanatnyi csúcs teljesítmény.

A Kapcsolódó weboldalról letölthető Fehér könyv, a fogalom magyarázatán túl, laboratóriumi mérési eredményeket és számítási módszert mutat be. A tanulmány következtetése, hogy többvivős rendszerben a pillanatnyi csúcs teljesítményt nem szabad alábecsülni, a csúcs feszültségre pedig feltételezhető kilóvolt nagyságrendű érték is. Számításaik szerint TETRA rendszer esetén, 3,4 dB-es csúcs – átlag teljesítmény viszony esetén, PIP = 31,6 kW, míg VPIP = 1.420 V értékű is lehet adott feltételek fennállása esetén.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra