DMR hasonlít a TETRA-ra?
2011-08-05 16:00:00
A TETRA és a DMR jelenlegi és jövőbeni funkcionális összehasonlítására vállalkozott az „Analysys Mason” a közreadott fehér füzetében.
(Forrás: TETRA Association)


A tanulmány részletesen vizsgálja az ETSI két nyilvános PMR szabványának, a DMR-nek és a TETRA-nak jelenlegi műszaki jellemzőit és a szolgáltatásait, valamint a vizionált jövőbeni fejlesztési irányokat. A vizsgálat kiterjedt a piaci elvárásokra is, az-az melyik termékre hol van jelenleg igény, a jövőre vonatkozóan milyen fejlesztéseket követelnek a vásárlók?

A TETRA egy érett és jól támogatott, kvázi „kész szabvány”, amit 1990-től kezdődően dolgozott ki az ETSI, és 2000-ben már számos országban üzemelt a szabvány alapján szállított rendszer. A TETRA szolgáltatásai alkalmasak a veszélyhelyzeti kommunikáció támogatására, célja kielégíteni a professzionális felhasználók „mission critical” igényét.

A másik oldalról, a DMR szabvány kidolgozását 2003.-ban kezdte meg az ETSI, és még mindig fejlesztés alatt áll. A DMR szabvány kidolgozásának célja az volt, hogy a hagyományos analóg PMR rádiókat, valamint a trönkölt MPT 1327 jelzésrendszert használó analóg rendszereket váltsa ki digitálisra. A DMR kínálata szélesebb skálán mozog, kielégíti az engedély nélkül használható kommerciális igényeket, de professzionális engedély köteles rendszerek is találhatók a kínálatában.

A tanulmány olvasható a TETRA Association honlapján, a tagok oldalán. Egyszerűen megtalálod, ha a tagok oldalán a DMR-t keresed. (Comparison of DMR and TETRA Current and predicted future functionality)

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra