Erről is beszélnek
2011-03-10 16:00:00
Hírek a nagyvilágból.
(Forrás: Radio Resource)


Genf
Az ITU-R, a kandidáló hat lehetőség közül, a LTEAdvanced1-et és a WirelessMANAdvanced-et választotta ki a szélessávú 4G rendszer részére. Az ITU-R 2012. elejére fogja részletesen specifikálni első kiadásban, az IMT-Advanced technológiához tartozó Ajánlást (IMT - International Mobile Technology; LTE - Long Term Evolution).

Brüsszel

Az Európa Bizottság őt éves program keretében javasolta, hogy harmonizálják a rádió spektrum használatát az Európai Unióban. Az Európai Parlamentnek és az Európai Tanácsnak küldött javaslat tartalmazza a hatékony spektrum használat kialakításához szükséges lépéseket, részletesen taglalva, hogy a szélessávú rádióalkalmazások részére mekkora spektrum lenne az elégséges.

Kórea

Az UNIMO Technology bemutatta a világ első TETRA és GSM/WCDMA kettős üzemmódú rádióját az MU-1000-et. A rádió a 350 – 870 MHz frekvencia tartományon belül 5 részsávban üzemel, kimenő teljesítménye 3 W a 400 MHz-es sávban.Ulan Bator, Mongólia

Teltronic szállítja Mongóliába az első készenléti TETRA hálózatot. A Világ Bank által finanszírozott projekt hálózat építési munkáiban helyi vállalkozások is közreműködnek, úgy mint az LG CNS és az MCS Elektronics. A projekthez a Teltronic szállítja az infrastruktúrát, valamint a mobil és a kézi rádió berendezéseket. A terv szerint a második fázis tartalmazni fogja a fővárosban Ulan Batorban, az ellátási terület növelését.

Visszalépés az előző oldalra