Mobil szélessávú hálózat optimalizálása
2011-10-11 16:00:00
A Sycamore Networks cég az „IQstream” fehér könyvében foglalta össze a szélessávú mobil hálózatok optimalizálásával kapcsolatos elgondolásait.
(Forrás: Sycamore Networks)


A marketing előrejelzések szerint a mobil adatforgalom rendületlenül nő a jövőben, ezért az ipar új eszközökkel és új stratégiával próbál a szolgáltatók segítségére sietni annak érdekében, hogy a szolgáltatók kezelni tudják a növekvő mobil szélessávú igényt, gazdaságosan javítsák szolgáltatásaik színvonalát. A fehér könyv célja, hogy összefoglalóan áttekintse, és keretbe foglalja azokat a megoldásokat, amivel a szélessávú mobil forgalom lebonyolítása optimalizálható, figyelembe véve az adatforgalom profilját, a rádió hálózat képességeit és a nyújtandó szolgáltatás jellemzőit.

A jövőre vonatkozóan megállapítja, hogy a mobil szolgáltatók részére kihívást jelent, hogy milyen módon tudnak kiváló minőségű szélessávú mobil szolgáltatást nyújtani az előfizetőknek, miközben „kordában tartják” az egy bit átvitelére fordított költségeiket. Mindehhez figyelembe veendő, hogy a fehér könyvben található előrejelzés szerint a mobil adatforgalom – a 2008 évi adatforgalmat alapul véve – 2012-re tízszeresre (10*), míg 2018-ban hatvanszorosra (60*) fog nőni.

A fehér könyv letölthető a Kapcsolódó weboldalon történt regisztráció után.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra