Megkezdődött az EDR rendszer korszerűsítése
2014-06-30 15:44:00
A Pro-M Professzionális Mobilrádió Zrt. (Pro-M Zrt.) és a Cassidian SAS Magyarországi Fióktelepe 2013. november 22-én aláírta azt a 7,5 millió euró értékű megállapodást, melynek köszönhetően megvalósul az Egységes Digitális Rádiótávközlő rendszer (EDR) továbbfejlesztése

A fejlesztés az EKOP-2.2.7-2013-2013-0001 számú pályázat útján, 3 milliárd forint összköltségből, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg. A fejlesztésben a konzorciumot vezető Pro-M Zrt, és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. vesz részt.

Az Egységes Digitális Rádiótávközlő Rendszer (EDR) elsődlegesen a készenléti szervek (Rendőrség, Mentőszolgálat, Katasztrófavédelem) számára készült magas rendelkezésre-állású, megbízható, országos rádió-távközlő rendszer. Az EDR 2006-os indulása óta eltelt idő szükségessé teszi a meglévő hálózat modernizálását, a fejlettebb, magasabb szolgáltatást nyújtó szoftver verzióra történő fejlesztését.

A 100 százalékban az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretéből megvalósuló projekt során a Cassidian SAS Magyarországi Fióktelepének közreműködésével, többek között 23 db új bázisállomást (TBS) telepítenek. A bázisállomások telepítésének célja a magyarországi EDR hálózat lefedettségének, egyúttal forgalmi kapacitásának felhasználói igényekhez igazítása a jelenlegi ellátottsági szinteken, valamint a készenléti szervek számára nyújtott szolgáltatás javítása és a határ menti lefedettség továbbfejlesztése.

A 2014. év közepén záruló fejlesztéssel az EDR rendszer használhatóságának kiterjesztése, a készenléti-rendvédelmi szervek munkájának megkönnyítése, hatékonyabbá és biztonságosabbá tétele valósulhat meg.
Visszalépés az előző oldalra