A világon az első, tengeri határokon átjárható TETRA kommunikáció
2010-11-24 16:00:00
CASSIDIAN TETRA rádió hálózata biztosítja - az illetékes német és svéd hatóságok között - a világon az első tengeri határokon átnyúló kísérleti kommunikációt.
(Forrás: Cassidian Press Centre)


A német és a svéd hatóságok együttműködése eredményeképpen, a kísérleti üzem során, a dél Balti tengeren át, a német BOS és a svéd RAKEL hálózat került összekapcsolásra.

A hálózatok összekapcsolása és együttműködése azt jelenti, hogy például a német BOS rádiók használói képesek a svéd RAKAL ellátási területéről, a saját kollégáikkal folyamatos rádió összeköttetést létesíteni. A kísérlet során a résztvevők meggyőződtek a két rádióhálózat együttműködéséről, a német és a svéd operátorok egyszerű módon tudtak kommunikálni a rádiókkal és a diszpécserekkel.

Mindkét országban, a technikai program teljes lebonyolításáért a CASSIDIAN volt a felelős, a CASSIDIAN hangolta össze a projekt vezetők munkáját. Az együttműködés eredményeképpen, a tervek és az üzemeltetési követelmények szerint került összekapcsolásra a két rádióhálózat. A közös határ menti munka közben, az illetékes szervek közötti kommunikáció alapfeltétele a sikeres együttműködésnek, ez viszont megköveteli a hálózatok szabvány szerinti összekapcsolását és egységességét.

A kísérlet, a terv szerint bizonyította a TETRA rádióhálózat funkcionális és védett használhatóságát országok közötti kommunikáció esetén. A kísérlet műszakilag bebizonyította, hogy a TETRA hálózatok összekapcsolhatóak országok között, a TETRA szabvány szerint. A kísérlet során, a következő TETRA szolgáltatások országok közötti használhatósága volt bizonyítva: rádiók átjárhatósága, csoporthívás, hálózatok közötti egyedi hívás és a hálózatok közötti rövid adat szolgálat (SDS).

Visszalépés az előző oldalra