Esettanulmány, a nagysebességű adatátvitel megvalósítása
2012-02-25 16:00:00
Az EADS Defence & Security fehér könyve, a Mission critical alkalmazási körben, a nagyobb-sebességű adatátvitel műszaki-gazdasági kérdésével foglalkozik.
(Forrás: TCCA)


A készenléti szervek hatékony és fedett adatkommunikációjára fordított költség stratégiai beruházás, ezen a területen nem lehet kizárólag pénzügyi (beruházási) alapon dönteni. Ezek ellenére, a döntéshozók tisztában kell legyenek a döntésük gazdasági következményével, amikor a készenléti szervek adatkommunikációjára pénzt fordítanak.

A fehér könyv műszaki-gazdasági oldalról azt vizsgálja, hogy milyen műszaki megoldást célszerű választani a nagysebességű adatszolgáltatást nyújtó PMR hálózat fejlesztésénél. Két út választható, az egyik, a meglévő PMR hálózat szolgáltatásainak frissítése (upgrading), a másik lehetőség teljesen új nagysebességű adatátvitelt lehetővé tevő hálózat (ernyő hálózat) építése.

A fehér könyv elemzése azt mutatja, hogy egy hálózaton belül nyújtott beszéd és nagyobb-sebességű adatátvitel az optimális választás, TETRA esetén a hálózat frissítése TEDS-el. Ezek ellenére bizonyos esetekben opcionális megoldás lehet kisebb kiterjedésű önálló nagysebességű hálózat építése, a speciális alkalmazások részére.

Becsült forgalmi adatok alapján - a bevételek tükrében - beruházási és üzemeltetési költségbecslést tartalmaz a tanulmány (Making the case for high speed data) mindkét fejlesztési lehetőségre, amely elérhető a Kapcsolódó weboldalon.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra