TEDS
2012-02-23 16:00:00
A TCCA honlapján elérhető Motorola fehér könyv, a Mission critical adatátviteli alkalmazások fejlődési irányát tárgyalja.
(Forrás: TCCA)


Tulajdonképpen mit is jelent a Mission critical kommunikáció? A Motorola megfogalmazásában olyan speciálisan tervezett hálózati kommunikáció, amelyik garantálja robusztus mérete alapján kiesés mentesen a védett beszéd és adatátviteli szolgáltatást a készenléti szervek részére. Mission critical alkalmazások esetén a készenléti és a biztonsági szervek nem vállalhatják annak a kockázatát, hogy a kommunikációban kiesés legyen, illetéktelenek megszakítsák a beszéd vagy az adat kommunikációjukat.

Milyen egyedi követelményei vannak a mission critical felhasználóknak és a szolgáltatóknak a hálózattal szemben? Minden pillanatban álljon rendelkezésre, legyen megfelelő ellátás (térerősség) működési területükön, igény esetén késedelem nélkül lehessen a hálózathoz hozzáférni.

A TETRA eredetileg prioritásos beszéd és kis sebességű adatátvitelre volt tervezve. A TETRA hálózatok adatátviteli sebessége megnőtt a több-időréses csomagkapcsolt adatátvitellel (Multislot Packet Data MSPD), azonban a felhasználói elégedettség ezzel csak rövid ideig tartott, további sebesség növelést követeltek a felhasználók. Az ETSI, a TETRA Association felkérésére dolgozta ki a TEDS szabványt (TETRA Enhanced Data Service).

A Kapcsolódó weboldalon olvasható fehér könyv (TEDS: Enabling the Next Evolution of Mission Critical Data Applications) arra keresi a választ, hogy vajon a TEDS e a legmegfelelőbb technológia a vészhelyzeti, nagyobb sebességű adatkommunikáció részére.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra