TETRA hálózatok összekapcsolása
2012-02-21 16:00:00
A Motorola fehér könyvben foglalta össze a TETRA hálózatok összekapcsolása során figyelembe veendő és megoldandó feladatokat.
(Forrás: TCCA)


A Schengeni Egyezmény (44. cikkely) tartalmazza, hogy a szomszédos határövezetekben a rendőrségek és a vámszervek hathatós együttműködése érdekében közvetlen telefon, rádió és telex összeköttetéssel kell rendelkezzenek. A hivatkozott cikkely tartalmazza a megvalósítás módjára vonatkozó ajánlásokat is.

A TETRA nyílt, a többszállítós követelményeknek és a mission critical igénynek megfelelő ETSI szabvány. Részben ennek a következménye, hogy egyes országos TETRA hálózatok infrastruktúráját több rendszerszállító építette ki. A mobilok szabad bolyongása, és a különféle TETRA szolgáltatások igénybevétele igényli a hálózatok összekapcsolását akár országon belül, akár országok között.

Bár az ETSI – szinte a TETRA szabványokkal egyidőben - specifikálta a hálózatok összekapcsolására vonatkozó interfész követelményeit (Inter-System Interface ISI), a határokon átnyúló bolyongást lehetővé tevő hálózat összekapcsolások még váratnak magukra. Évekkel ezelőtt, a holland-német-belga kísérletet a résztvevők sikeresnek minősítették, illetve sikeres a Romániai Cassidian-Motorola hálózatok összekapcsolása is.

A Motorola fehér könyve arra keresi a választ, hogy a TETRA ISI milyen célt szolgál, mennyire precíz, milyen módon lehet használni, és végül mikor lesz belőle valóság. A fehér könyv olvasható a TCCA honlapján (Interconnecting TETRA systems).

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra