LTE a kritikus kommunikáció részére
2012-01-22 16:00:00
Egy elemzés olvasható a P3 communications GmbH 2011. decemberében publikált fehér könyvében, a kritikus helyzetek kommunikációjának szélessávú igényével kapcsolatban.
(Forrás: P3 communications GmbH)


A kérdés, amit a tanulmány készítői feltettek, hogy a készenléti, a biztonsági és a PPDR szervezetek szélessávú mobil kommunikációs igényének kielégítésére milyen mértékben lehet támaszkodni az LTE-re?

Az LTE hálózatban a rádiós hozzáférés az E-UTRAN (Evolved Universal Terrestrial Radio Access Network), a rádiós interfész az E-UTRA. Az alkalmazott igen hatékony modulációs módok a lemenő ágban OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiplex Access) és a felmenő ági SC-FDMA (Single Carrier Frequency Division Multiple Access), valamint az IP alapú vezetéknélküli környezet eredményeképpen a rendszer támogatja a nagysebességű adatátvitelt mind a felmenő mind a lemenő ágban, a hozzáférési idők jelentősen lecsökkentek, és támogatja a nagysebességű (akár 500 km/óra) mobilitást.

A mission critical kommunikáció használóinak igényét kielégítik ezek a jellemzők? Beszéd átvitel esetén elvárás, hogy például a TETRA-ban vagy a P25-ben nyújtott szolgáltatások álljanak rendelkezésre, mint a: push-to-talk, végfelhasználó-végfelhasználó vagy végfelhasználó-csoport hívások rövid kapcsolási idővel. De sorolhatjuk tovább a felhasználói igényeket: késői belépés az összeköttetésbe, csoporthívás, közvetlen módú kommunikáció két végberendezés között, stb. És még egy nélkülözhetetlen igény: a frekvencia sáv.

A fehér könyv több kérdésre megadja a választ, és hozzáférhető a Kapcsolódó weboldalon.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra