Újabb TETRA hálózatok
2011-03-31 16:00:00
Új, készenléti célú TETRA hálózatokat helyeztek üzembe Indiában, Brazíliában és Mexikóban, míg Peruban a Limai villamos közlekedés szervezését fogja támogatni a TETRA hálózat.
(Forrás: Press Releases from the TETRA Association)


Az Indiai Andhra Pradeshban 2010. december 20.-án megkezdte működését a rendőrség új TETRA rádiórendszere. A rekordidő alatt kiépített, 3.600 km2 területen szolgáltatást nyújtó hálózat kilenc bázisállomást tartalmaz, és kezdetben 500 felhasználót szolgál ki. A hálózat elemeit a Cassidian szállította. A rendőrség részére az új TETRA hálózat – megbízható, flexibilis és sokkal hatékonyabb kommunikációt biztosít (tisztán érthető beszéd, kiváló minőségű adat-, képátvitel), mint bármely más rendelkezésre álló, de alternatív technológiát alkalmazó rendszer.

A Mexikói Mazatlan
, nem csak elsődleges turista célpont, hanem a drogkereskedelem egyik állomása is. A drogkereskedelem elleni háborúban a helyi önkormányzat rendőrségének egy új, lehallgatás ellen védett, biztonságos kommunikációra volt szüksége. A mintegy 3.000 km2 területen működő rádió rendszerhez az infrastruktúrát a Rohde&Schwarz szállította, a rendszerben Sepura rádió terminálok üzemelnek.

Rio de Janeiroban
üzemel jelenleg Latin Amerika egyik legnagyobb készenléti TETRA hálózata. A rendszerben ez idő szerint mintegy 9.000 felhasználó található, de a közeljövőben további Teltronic terminálokkal szerelnek fel 900 katonai rendőrségi autót és 350 motorkerékpárt. A Teltronic kifejlesztett egy speciális berendezést is a rendőrség részére, ami a nagy sebességgel közlekedő motorkerékpáron egyszerű és kezelőbarát módon biztosítja a rádió használatát.

Peru fővárosában Limában
, a TETRA-ra szavaztak. A Limai Elektromos Közlekedési Konzorcium, a Teltronic TETRA rendszerét választotta a 2011. júliusában üzembe helyezendő villamos hálózatához. A Perui kormány a kilenc millió lakosú fővárosban javítani kívánja a közlekedési feltételeket, ennek képezi részét a villamos hálózat építése. A rádió rendszer első lépésben öt telephelyet valamint mobil, vasúti és kézi terminálokat fog tartalmazni.

Visszalépés az előző oldalra