Svédországban befejeződött a RAKEL rádióhálózat építése
2010-12-22 16:00:00
Fontos állomásához érkezett Svédországban a RAKEL TETRA rádióhálózat építése, a CASSIDIAN határidőre befejezte az országos rádióhálózat építését.
(Forrás: Cassidian Press Centre)


A RAKEL rádióhálózat országos szolgáltatást és együttműködési lehetőséget nyújt elsődlegesen a rendőrségnek, a parti őrségnek, a vámszerveknek, a védelmi szolgálatoknak, a mentőknek, és a katasztrófa elhárításnak. Egyes kivételes esetekben, a fontos civil hatóságok is – például a Polgári Légiforgalmi Igazgatóság, vagy a Svéd Tengerhajózási Igazgatóság - hozzáférhetnek a rendszerhez.

Az öt évig tartó projekt utolsó két fázisát a Saab, a CASSIDIAN és az Eltel Networks alkotta konzorcium szállította, az illetékes svéd hatósággal (Swedish Civil Contingencies Agency), 2010. decemberében kötött szerződés alapján. A RAKEL országos szolgáltatást nyújtó rádióhálózatában kb. 1.700 bázisállomás és számtalan kapcsoló központ üzemel, ezek helyettesítik és kiváltják a korábbi mintegy 200 különböző távközlési rendszert. A rendszer felhasználóinak száma ma kb. 31.000, azonban néhány éven belül elérheti a hetvenezret (70.000) a hálózat által kiszolgált felhasználók száma.
Visszalépés az előző oldalra