Motorola hét javaslata a TETRA hálózatban a megtakarításokhoz
2011-01-27 16:00:00
Számos készenléti szolgálat próbál balanszírozni két ellentétes követelmény között, költséget kívánnak megtakarítani miközben finanszírozniuk kell az elsődleges szolgáltatásukat. Kezdeményezések sorozata bizonyítja, hogy a TETRA hálózat üzemeltetők, körültekintő munkával, költséget takaríthatnak meg.
(Forrás: Wireless Magazine)


A jelenlegi üzemeltetők a hálózat optimalizálásával javíthatják annak hatékonyságát, ezzel csökkenthetik az üzemeltetési költségeket. Az új felhasználók - akik még hezitálnak a TETRA bevezetése körül – fel kell mérjék a jelenlegi költségeiket és azt össze kell vessék egy TETRA migráció költségeivel. A Motorola rámutat arra, hogy költséget lehet megtakarítani az átviteli hálózaton, a teljesítmények minimális szinten tartásával, a telephely bérlettel, és az újonnan fejlesztett technológiák alkalmazásával.

Csupán felsorolás jelleggel, a Motorola által javasolt költség megtakarítási lehetőségek:

  1. Max. 70 % az átviteltechnikán: a tradicionális E1 vagy X21 hálózat helyett az új technológiát jelentő MPLS (Multi-Protocol Label Switching) alkalmazásával.

  2. Max 70 % a Motorola új generációs TETRA rendszerének alkalmazásával.

  3. Bérleti költség takarítható meg, a kisebb alaphely igényű berendezés alkalmazásával.

  4. A jelenlegi hálózat jobb kihasználásával: a pagerhez hasonló Motorola Call Out alkalmazásával, kép és vizuális információ továbbítása WAP Pusch funkcióval.

  5. Alternatív finanszírozással, berendezés bérlettel.

  6. Javított frissítési (upgrade) megoldás alkalmazásával.

  7. Végberendezések éves frissítése a Motorola Integrated Terminal Management (ITM) alkalmazásával.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra