TETRA hálózat Bulgária határainak védelmére
2011-01-17 16:00:00
Bulgáriában sikeresen befejeződött a Schengeni TETRA projekt. A projekt keretében megkétszereződött a korábbi TETRA hálózat mérete, ily módon Bulgária területének több mint 80 %-át fedi le, és ezzel jelentősen növeli Bulgária határainak védelmét is.
(Forrás: Cassidian Press Centre)


A Cassidian és az Ericsson konzorcium sikeresen befejezte – a Schengeni TETRA projekt keretében - a bolgár TETRA hálózat bővítését. A bővítés eredményeképpen, a védett kommunikációt biztosító rádió hálózatba, további 50 állandóhelyű és három mobil bázisállomás telepítésére került sor. A bővítés következtében a rádióhálózat mérete megkétszereződött, amelyik a bővítéssel együtt 111 bázisállomást tartalmaz, és az ország területének több mint 80 %-át fedi le.

A Cassidian együttműködése a Bolgár Kormánnyal még 2002.-re datálódik vissza, amikor a Kormány elhatározta TETRA hálózat építését. A TETRA rádióhálózatot a Bolgár Kormány használja veszélyhelyzeti kommunikációs és irányítási munkájához, és kihasználja a rádióhálózat egyedülállóan megbízható adatátviteli képességét is.

A 2009.-ben elnyert Schengeni projekt keretében, az Ericsson Telecommunications Bulgaria az átviteltechnikai hálózatot bővítette. Telepítésre került 120 Ericsson Mini-Link mikrohullámú rendszer, részben a gerinc hálózatban, részben a végződő bázisállomásokon.

Visszalépés az előző oldalra