Szélessávú technológia választás a TETRA-hoz
2011-03-23 16:00:00
A TETRA Association 4. Technikai munkacsoportjának vezetője Mehdi Nouri 2009.-ben egy előadás keretében foglalta össze, a TETRA-nál figyelembe vehető mobil szélessávú technológiákat.
(Forrás: TETRA Association)


A szerző bemutatja a technológia választás legfontosabb lépéseit, a PPDR és a készenléti szolgálatoknál (PS) felmerült nagysebességű adatátviteli igényt, majd felteszi a kérdést, hogy a 3G vagy 4G mobil szolgáltatás szélessávú alkalmazásait lehet-e a TETRA-ba integrálni, vagy marad a TEDS?

A szerző bemutatja a mobil alkalmazások részére rendelkezésre álló szélessávú technológiákat, mint TEDS-et a TETRA-hoz, valamint a 3GPP, és a 3GPP2, és a WiMAX technológiákat a nyilvános mobil szolgáltatásokhoz, és megadja azok főbb jellemzőit. A rövid műszaki áttekintés után a szerző által levont fontosabb következtetések:

  • A rendelkezésre álló szélessávú technológiák közül a választást a TETRA felhasználók alkalmazási igénye határozza meg.

  • A terület besugárzási igény (nagy terület vagy csak egy mikró környezet) szintén befolyással van a technológia választásra.

  • A PPDR/PS felhasználó igénye szerint a megbízhatóság, a rendelkezésre állás, a titkosítás, és az ellátási terület követelmény szintén befolyással van a választható technológiára.

  • A 4. munkacsoport lehetséges megoldásnak tartja a TEDS evolúcióját vagy az LTE, az UMBS és a WiMAX nyilvános mobil technológiák integrálását a TETRA-ba.

PPDR Public Protection and Disaster Relief

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra