Egységes TETRA platform a román határőrizeti szerveknek
2010-11-08 16:00:00
Egy nagyobb projekt keretében, a romániai TETRA rendszerek közötti átjárhatóságot biztosító interfészt a CASSIDIAN fejlesztette ki. A fejlesztés eredményeképpen jelentősen javul a valós idejű információcsere a határőrség és a biztonsági erők között, együttes műveleteik esetén.
(Forrás: Cassidian Press Centre)


A román Közigazgatási és Belügyminisztérium (Romanian Ministry of Administration and Interior) valamint a CASSIDIAN befejezte, a CASSIDIAN és MOTOROLA TETRA hálózatok közötti átjárhatóságot biztosító szabványos interfész (Inter-System Interface - ISI), szigorú követelményeknek megfelelő tesztjét. A CASSIDIAN határvédelmi projektje (Integrated System for Border Security - SISF) egységes TETRA hálózatot biztosít a megyék között a román határőrség részére. Az SISF ezen felül, egységes nemzeti TETRA platformot teremt a kormányzat biztonsági és védelmi szervei részére.

Az ISI tulajdonképpen megnövelt ellátási területet nyújt mind a CASSIDIAN mind a MOTOROLA TETRA hálózat használói részére. További előnye, hogy – a TETRA ISI szabványa szerint - helyileg mindenhol rendelkezésre állnak a TETRA szolgáltatások (a rádiós interfész titkosítása, az azonosítás, a csomag kapcsolt adatszolgálat és a rövid üzenet szolgálat) valamint a hálózatok közötti kommunikáció (rádiók átjárhatósága, egyedi hívás, PABX hívás, és a rövid üzenet szolgálat miközben a végberendezések eltérő hálózatokban tartózkodtak).

A rádiós végberendezések automatikus roaming tulajdonsága következtében, a nemzeti TETRA platformú hálózatban, a fogadó hálózat kiválasztása minden további felhasználói közreműködés nélkül valósul meg. A hálózatok összekapcsolása ISI-vel, a román Közigazgatási és Belügyminisztérium által meghatározott úton mérföldkő, amikor is a végfelhasználóknak kínálnak:

  • országosan védett beszéd kommunikációt és adatszolgáltatást,

  • igény szerinti kooperációt vagy együttműködést a különböző hatóságok között,

  • veszélyhelyzeti mobil alkalmazok részére teljes körű együttműködést,

  • veszélyhelyzeti alkalmazások esetén kiemelten nagysebességű adatátvitelt.

A román projekt szállítása a CASSIDIAN részére is mérföldkő, hiszen mindazon megoldások alkalmazhatók ott, ahol alapvető követelmény a különböző TETRA hálózatok együttműködése.

Visszalépés az előző oldalra