ECC – CEPT Elektronikus Hírközlési Bizottság
2011-09-12 16:00:00
Az Európai Hírközlési Hivatal (European Communications Office ECO, korábban ERO) működteti azt a weblapot, ahonnan naprakész információt kaphat a CEPT Elektronikus Hírközlési Bizottsága (Electronic Communications Committee ECC) – többek között a rádió spektrumgazdálkodással foglalkozó - dokumentumairól.

A Hivatal tevékenységének fő célja, a rádiófrekvenciás spektrum használat hatékonyságának a növelése, a spektrum használatának harmonizálása.

A Hivatal honlapján, számtalan információ található a Hivatal tevékenységről, a kapcsolódó szervekről, a munkacsoportokról, de pl. az EFIS alatt megnézhető, hogy az egyes országok milyen célra és milyen feltételekkel használják a rádiófrekvenciás spektrumot.

A Deliverables blokkon belül megtalálhatók, és költségmentesen letölthetők - az ECC deliverables-en belül - az ECC (korábban ERC) Határozatok, Ajánlások, Jelentések, de ugyanitt találhatók az ECO Jelentések is. Néhány ITU tervezési értekezlet dokumentuma pedig az Agreements alatt van elhelyezve letölthető formában.

Amennyiben kiválasztja az egyik dokumentum csoportot, akkor azon belül választhat, hogy az összest, az élőket, a visszavontakat, vagy a helyettesítetteket kívánja megtekinteni. A mai napig találkozhatunk olyan dokumentummal, amelyik a készenléti szolgálatok részére kijelölt harmonizált frekvenciasáv esetén az ERC/DEC/(96)01 Határozatra hivatkozik, pedig … nézzen utána a weboldalon!

Jelenleg a szervezet honlapja a www.ero.dk címről érhető el, azonban a CEPT tájékoztatása szerint 2011. október 1.-én megszűnik ez a cím, és a Hivatal csak az új Kapcsolódó weboldalon lesz elérhető.

EFIS ERO Frequency Information System (ERO/ECO Frekvenciainformációs Rendszer)

ERC European Radiocommunications Committee (Európai Rádiótávközlési Bizottság)

ERO European Radiocommunications Office (Európai Rádiótávközlési Hivatal)

CEPT European Conference of Postal and Telecommunications Administrations (Postai és Távközlési Igazgatások Európai Értekezlete)

 
Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra