ETSI - Európai Távközlési Szabványosítási Intézet
2011-09-13 16:00:00
Az ETSI (European Telecommunications Standard Institute), az Európai Unió által hivatalosan elismert, Európai Szabványosítási Szervezet.

Az egész világon alkalmazható szabványokat dolgoz ki az ETSI az informatika és a távközlés részére - például az állandóhelyű szolgálat, a mobil szolgálat, a műsorszórás, az internet, és további területeken - egységes technológiák alkalmazása érdekében. Az ETSI aktivitása magába foglal alapvetően kiegészítő tevékenységeket is, mint például a szolgálatok együttműködésének vizsgálata és szabályozása, vagy éppen konferenciák szervezése, de további szolgáltatásokkal is az érdeklődők rendelkezésére áll.

Az ETSI, minden más szervtől vagy szervezettől független nonprofit szervezet, ma több mint 700 tagja van az öt földrész 62 országából.

Az ETSI jelentős szerepet játszik a ma és a holnap technológiájának kidolgozásában, a technológiák harmonizációjában, a szolgálatok együttműködésének szabványosításában. Az ETSI aktivitását, tevékenységét az információs és távközlési szektor igénye határozza meg, ezért jelentős a TETRA technológia szabványosításában végzett munkája is.

Az ETSI könyvtárában több mint 23.000 szabvány és jelentés található, amelyek CD-n megvásárolhatók, vagy a szabványok díjmentesen tölthetők le az Intézet honlapjáról.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra